Veelgestelde vragen - Mobil-X

Aankoop & Verkoop

U wilt graag uw auto verkopen? Wij kopen alle merken en modellen, ook met mechanische schade of koetswerkschade. Contacteer ons vrijblijvend.

Proefrit maken met een tweedehandswagen uit ons aanbod? Geen probleem! Bel Werner op via 0475 23 60 31 om een afspraak te maken.

Tot dan :-).

Wanneer een voertuig van eigenaar verandert, is een “keuring voor verkoop” verplicht. Deze technische keuring dient te worden uitgevoerd alvorens het voertuig wordt ingeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. 

Indien gewenst, kunnen wij in opdracht van de nieuwe eigenaar naar de technische keuring gaan.

Onderhoud & Herstelling

Onderhoud en herstelling van alle automerken en volgens de voorschriften van het merk. Mobil-X is voorzien van moderne diagnoseapparatuur waarmee elke fout in het electronica systeem van uw wagen kan worden opgespoord. Koetswerkschade? Geen probleem. Wij helpen u perfect verder in onze carrosserie.

Te weinig olie in uw wagen kan onherstelbare schade aan de motor bezorgen. U dient onmiddellijk uw wagen te stoppen. Controleer het olieniveau via de pijlstok en vul indien nodig bij. 

Brandt het olielampje nog steeds na het bijvullen? Dit kan betekenen dat de oliepomp kapot is. Rij niet verder en neem onmiddellijk contact op met uw erkend hersteller of de wegenwacht.

Ook hiermee kunnen wij u verder helpen. Bel ons eventjes op zodat we u de gewenste service kunnen bieden. 

Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor van uw wagen op temperatuur blijft. Bij te weinig koelvloeistof kan de motor oververhit geraken en ernstige schade oplopen.

Indien de temperatuurmeter onder de 100° blijft, kan u voorlopig nog verder rijden. Van zodra mogelijk controleer het vloeistofniveau en vul indien nodig bij.

Is de motor oververhit (temperatuurmeter boven 100°). Rij niet verder en neem contact op met uw garage of wegenwacht.

Ook hiermee kunnen wij u verder helpen. Bel ons gerust op zodat we u de gewenste service kunnen bieden.

Dit betekent dat één of meerdere banden te weinig spanning (uitgedrukt in bar) hebben of mogelijks lek zijn.

In principe dient de bandendruk van een personenwagen tussen de 2 à 2,5 bar te zijn. De gewenste bandenspanning wordt meestal aangegeven via een sticker in de deuropening of binnenin de brandstofklep. Controleer de bandenspanning en blaas zo nodig bij. 

Rij niet op een lekke band, want dat zal de band ernstig beschadigen. Heeft u een lekke band door bijvoorbeeld een nagel? Wij kunnen uw beschadigde band repareren of indien nodig vervangen. 

Voor u vertrekt doet u er goed aan de wagen grondig te inspecteren. Wij sommen hieronder alvast enkele aandachtspunten op:

  • Controleer de bandenspanning 
  • Controleer het olieniveau
  • Controleer het  koelvloeistofniveau
  • Controleer of uw verlichting voor- en achteraan werkt
  • Kijk na of het keuringsbewijs en uw autoverzekering nog geldig zijn 

Autobatterijen

Mobil-X is gespecialiseerd in batterijen / accu's voor alle soorten mobiliteit: personenwagens, lichte vracht, brommers, scooters en moto's. Wij testen uw batterij met professionele apparatuur. Indien er geen demontage van de batterij nodig is voor de test, is de test gratis.
Wij plaatsen uw batterij en zorgen voor de correcte accuregistratie zodat u snel weer de baan op kan.
Wij hebben heel wat batterijen in voorraad en zo niet is de levertijd zeer kort.

Dit kan 2 oorzaken hebben:

  1. De autobatterij is defect 
  2. Het laadcircuit is defect

Daarom is het stellen van de juiste diagnose heel belangrijk. 

Wij beschikken over de juiste elektronische apparatuur om een correcte diagnose te stellen. Een eerste korte diagnose is gratis. Bel ons gerust op zodat we u de gewenste service kunnen bieden. 

Is het veilig om verder te rijden? Neen, uw voertuig heeft een minimale batterijspanning nodig om te kunnen rijden.